home | contact | adverteren | maak startpagina | maak favoriet | rss | inloggen    Zaterdag, 19 April 2014
Regio Steenwijkerland

.: Chipactie bij Dierenkliniek de Woldberg   
Regio Steenwijkerland: Chipactie bij Dierenkliniek de Woldberg
Gepubliceerd op: 18-03-2012    
Steenwijkerland - In de week van 19 tm 23 maart houdt Dierenkliniek de Woldberg een chipactie. U kunt uw dier voor een gereduceerd tarief laten chippen. Vanaf 2012 is het verplicht dat alle pups worden gechipt voor de leeftijd van 7 weken.
   
Daarnaast is het chippen van je hond verplicht als hij meegaat naar het buitenland. Als uw hond weg loopt is het door de chip en de registratie bij de databank mogelijk om u snel weer te herenigen met uw hond.

Wat is chippen?
Bij hond en kat wordt er bij het linkerschouder blad een microchip met een naald in gebracht. Bij andere dieren zoals, paard, papegaai, kooikarpers wordt de de chip op andere plaatsen ingebracht. Deze chip kan met een speciale chipreader uitgelezen worden. Dierenartsen en dierenasiels en de dierenambulance zijn in bezit van een chipreader, die een chip kan uitlezen. De chip bevat 15 cijfers, waarvan de eerste 3 de landcode aangeven. Nederland heeft 528. U krijgt bij het chippen stickers met een barcode met een nummer. Met dit nummer staat het dier geregistreerd bij de databank. Deze sticker plakt u in het Europees dierenpaspoort.

Er zijn ook kattenluikjes die reageren op de chip. Zo heeft u geen vreemden katten in huis maar alleen uw eigen katten die gechipt zijn.

Voor de chipactie, gehouden op alle locatie's, kunt u zich opgeven. We werken op afspraak. U kunt bellen met 0521-514848, of de telefoonnummers van de locaties om een afspraak te maken.

 terug naar het nieuwsoverzicht
  

Relevante items Opties:
Eikenprocessierups in Steenwijkerla...
Politie vangt losgeslagen paarden
Bijzondere Bengaalse Tijgerkat gebo...
Man aangehouden voor illegale jacht
Konijnen vaccinatie-actie bij diere...
Dierendag en hondenwandeling bij Di...
Artikel doorsturen via e-mail
Artikel afdrukken
Mail de redactie