home | contact | adverteren | maak startpagina | maak favoriet | rss | inloggen    Zaterdag, 19 April 2014
Regio Steenwijkerland

.: Politienieuws 30 juli   
Gepubliceerd op: 30-07-2012    
Steenwijkerland - Politieberichten van maandag 30 juli 2012.
   

Aangehouden voor belediging en bedreiging

Hasselt – Zondagavond 29 juli is op de Kalverstraat aan een 19-jarige vrouw uit Zwolle aangehouden voor belediging en bedreiging. Nadat zij door politiemensen werd aangesproken op de commotie die zij in haar ouderlijk huis in Hasselt had veroorzaakt, beledigde zij hen en uitte allerlei bedreigingen. De vrouw, die onder invloed van drugs was, werd ingesloten. Voor haar zal een hulpverleningstraject worden ingezet. Tegen de Zwolse wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aangehouden na bedreiging

Hasselt – In de Eikenlaan is zondagavond 29 juli een 58-jarige man uit Hasselt aangehouden, die kort daarvoor zijn buren had bedreigd met een ‘vuurwapen’. Hij vond dat zijn buren teveel geluidsoverlast veroorzaakten en kwam verhaal halen. Bij zoeking in zijn woning werd een pistoolaansteker gevonden (geschikt voor afdreiging) en een dummy handgranaat. De man is in afwachting van zijn verhoor ingesloten. Tegen hem wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.


Man gewond na conflict tussen twee meisjes

Zwolle – Op zondagmiddag vond er een conflict plaats tussen twee meisjes (18 en 17 jaar uit Zwolle) aan de Dobbe. Beide meisjes waren met een aantal vrienden cq vriendinnen. Bij de ontmoeting werd er over en weer van alles naar elkaar geschreeuwd. Op een gegeven moment zijn het 17-jarige meisje en een vriendin van haar weggefietst. De vriend van het 18-jarige meisje, een 26-jarige Zwollenaar, zou de twee meisjes vervolgens op de fiets hebben achtervolgd. Hierop besloot het 17-jarige meisje haar broer, een 22-jarige Zwollenaar, te bellen. Toen deze kwam, is de 26-jarige Zwollenaar weggefietst en werd deze in de auto achtervolgd door de 22-jarige Zwollenaar en zijn vriendin die tijdens de achtervolging de politie belden en aangaf dat zijn zusje door de man zou zijn geslagen. Op de Pieter Steynstraat probeerde de 26-jarige man een woning binnen te gaan. Hij vluchtte een portiek binnen en de 22-jarige Zwollenaar zat achter hem aan. Beiden duwden tegen een deur aan waarbij de 26-jarige man met zijn arm door het glas van de deur ging en gewond raakte. Hij werd voor behandeling door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hierop belden de 22-jarige Zwollenaar en zijn vriendin opnieuw de politie, gaven aan dat er een man gewond was en gingen er vervolgens vandoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


Autobrand

Zwolle – In de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli ontstond er brand in een auto die op een parkeerplaats aan de Dollard stond. Een auto die ernaast stond, liep ook schade op door de brand. De brand werd geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


Politie Drenthe heeft geen noemenswaardige persberichten uit deze regio. terug naar het nieuwsoverzicht
  

Geen foto's aanwezig


Relevante items Opties:
Conductrice bedreigd
Twee winkels doelwit inbrekers
Twee mannen aangehouden voor wapenb...
Man aangehouden voor autovernieling
Man aangehouden na bedreiging agent...
Rijbewijs snelheidsduivel ingevorde...
Twee jongemannen aangehouden voor v...
Artikel doorsturen via e-mail
Artikel afdrukken
Mail de redactie